ОБЕКТ – ЛЮЛИН

Люлин 7, ул.Орион 84 /бившата Булвария/

тел: 02 47 222 19 моб: 0876 255 004, 0876 255 005

Обект - Русе

гр Русе, ул.Котовск 16

моб: 0876 255 400

Автостъкла Glass Gold Group

февруари 29, 2012

Защо не трябва да отлагате ремонта на автостъкло

Защо не трябва да отлагате ремонта на автостъкло

Защо Ремонт на предното стъкло?

Ремонтирането на спукано автостъкло, е обикновено последно нещо което ремонтирате на автомобила. За разлика от тенекиджийски ремонт или проблеми на двигателя, които обиковено трябва да се решават незабавно, повредите по предното стъкло могат да бъдат отлагани с месеци или дори години, преди собствениците на автомобили най-накрая да се решат за ремонт. Въпреки това, ремонта на предното стъкло не е просто козметичен, а повече от това. Много шофьори се учат, че така често може да се нанесе много повече щети и ще струва повече пари, отколкото да поправите автостъклото на време.

Автостъклата осигуряват безопастност

Предното стъкло на автомобила, е много важен компонент от цялостната структора. Днешно време производителите на автомобили хвърлят милиони долари в създаването на системи за управление на автомобила и предотвратяване на катастрофи, в това число и конструкцията рамка-автостъкло-въздушни възглавници в случай на злополука да доведе до минимум щети. Ако автомобила вече има напукани или дефекти в предното стъкло, има по-голяма възможност, тези системите за беопастност да не сработят както трябва.

Въпросът за общата безопасност на автомобилите е до голяма степен зависим, ако са включени преобръщане или друго силно въздействие, от предното стъкло. То всъщност може да предостави до 50% от силата на преобръщане на превозното средство, и често това е единственото нещо, което ви предпазва както и вашите пътници да изхвърчат от превозното средство.

Поправете пукнатините с всички размери

Въпреки, че големите пукнатини са тези тези които представляват най-голям проблем с безопастността, важно е да се знае че естеството на стъклото е такова, че една малка точица дори може много лесно да стане голяма пукнатина. При по-студени метереологични условия, влага на въздуха, лек натиск, или дори просто малки камъчета от шофиране по пътя могат да предизвикат малка пукнатина, която да се превърне в по-голяма.

Малките пукнатини и точици също могат да създадът проблеми, когато те са на места, които могат да нарушат линията на погледа на водача. Много държави имат закони, които позволяват на полицейските служители да санкционират водачите които управляват автомобил с дефекти в предното автостъкло. Това е така защото увреденото предно стъкло представлява повишава риска от злополука.

Бърза и лесна поправка на предна стъкло

В автомобилната индустрия днес, има няколко оправдания за не се погрижите за напукано предното стъкло на вашия автомобил. Предлагат се мобилни услуги, ниски общи разходи и минимална инвестиция от време. Ремонта на предното стъкло може да е малко нещо и несъществено, което трябва да се ремонтира, но то може да направи голям проблем в даден момент.

1 COMMENT

    Реално погледнато наистна ремонта на предното стъкло не е просто козметичен, а повече от това. Много шофьори се учат, че така често може да се нанесе много повече щети и ще струва повече пари, отколкото да поправите автостъклото на време.От моя близка знам, че ако не се пправи стъклото дори и драскотина да има шофъора подлежи на глоба и то не за друго а защото е пасно да се кара такава кола.При по-студени метереологични условия, влага на въздуха, лек натиск, или дори просто малки камъчета от шофиране по пътя могат да предизвикат малка пукнатина, и от тамоще по голям проблем.Общо взето не елсно да караш и да поддържаш здрава кола.Блаогдаря за статията.


COMMENT